Glamping Sverige

Guide til 7 af de bedste glamping oplevelser i Sverige 👇🏻

 – Opdateret april 2023

Der er mange muligheder for glamping i Sverige. Her har jeg samlet 7 af de bedste, som ligger spredt ud over Vestsverige, Sydsverige, Gotland, Skåne og Lapland. 

Med i guiden er forskellige typer af ophold – alt fra overnatning på en vingård til en yurte i bøgeskoven og en nordlyshytte midt på søen i Lapland. 

Jeg håber selvfølgelig, at guiden får dig til at sætte glamping på ferieplanerne i 2023 😃

❗️Siden finansieres af reklamelinks. Derfor modtager jeg en mindre kommission på ophold, som du køber igennem GlampingGuiden.dk. Det medvirker til, at jeg kan holde siden i gang 🤓

Anfasteröd Gårdsvik - Safaritelt i skoven

📍LJUNGS ÅKER 112, Ljungskile (Vestsverige)

Anfastaröd Gårdsvik ligger ca. 40 km fra Marstrand og Smögen, hvor du kan tage på dagsture. I safariteltene, som især er populære blandt par, vågner du med vild udsigt over havet fra den høje klippe. Teltene er udstyret med toilet, køkken, varme og komfortable senge.

Om dagen kan du tage på udflugter som f.eks. en muslingeekspedition eller vandre langs vandrestierne Bredfjället og Bohus. Er du til afslapning, kan du flyde afsted i en kajak eller prøve en tur i saunaen.

🚗 Afstand fra København 👉 Ca. 380 km.

Norrängens Alpacka - Sveriges største alpakagård

📍Norrängen, Broddbo (Nær Stockholm)

Norrängens Alpacka er egentlig et boutiquehotel med et fluffy twist. Her kan du nemlig sove i glamping telte på Sveriges største Alpakagård. Så drømmer du om at sove blandt cuties, som alpakaen til venstre, så skal du slå dig ned her.

Du har ca. 45 minutter til Västerås Centrum og 15 minutter til Sala Sølvmine. Om dagen kan du også tage med på en af de gratis guidede ture, leje en cykel eller bare hænge ud med alpakaerne, hestene og påfuglene på gården.

🚗 Afstand fra København 👉 Ca. 690 km.

Sandfallet Glamping (Sydsverige)

📍Veingevägen 42, Laholm (Nær Halmstad/Båstad)

Sandfallet Glamping ligger i Halland, kun en kort tur med færgen fra Danmark. Her kan du bo i special-designede ”Luxury-Nests”, som er bygget af naturlige materialer. Stedet tager inspiration fra fåret, som lever i nuet. Derfor græsser de også omkring din hytte.

Med et ophold på Sandfallet Glamping kommer du tættere på dyrene, på naturen og på dig selv. Skal du opleve lidt, har du kun ca. 20 km til Båstad og Halmstad.

🚗 Afstand fra København 👉🏻 Ca. 175 km.

Surflogiet - Boho-telte på Gotland

📍Eskelhem Toftavägen 374, Gotlands Tofta (Gotland)

Surflogiet byder på et retreat på den svenske vestkyst blandt hundrede år gamle fyrretræer. Her kan du overnatte i store boho-lignende telte helt ned til vandet. Dagen byder på aktiviteter som SUP, surfing eller yoga.

På Surflogiet finder du også en bar, ligesom her kan bookes massage, yoga og en tur i badstuen. Du kan også deltage i skate- eller surfing kurser. Det er nemmest at nå Surflogiet med færge fra enten Nynäshamn, Oskarshamn eller Västervik.

🚗 Afstand fra København 👉 Ca. 540 km.

Vristulvens Äventyrscenter - Glamping med all-inclusive

📍Dyrenäs 24, Mariestad (Sydsverige)

Vristulvens Äventyrscenter tilbyder et glamping ophold i telte med all-inclusive. Her indgår middag, aftensmad og morgenmad. Samtidig har du fri adgang til stedets kanoer, cykler, sauna og spabad. Det er muligt at booke ekstra senge, men dette skal du kontakte Vristulvens Äventyrscenter for.

Området er især kendt for sine gode mountain bike- og fiskemuligheder. Samtidig er nærområdet med steder som Kvarnstensgruvan, Mariestad og Göta Canal nævneværdige. Du kan let komme hertil med tog fra både Göteborg og Stockholm.

🚗 Afstand fra København 👉 Ca. 450 km.

Laponia Sky Hut - Nordlyshytte midt på søen

📍Stuor Kartojaure, Gällivare (Lapland)

Laponia Sky Hut ligger midt i naturen i Lapland. Du har udsigt over søen Stour Gárddjovarre og kan tage på dagsture til Muddus National Park. På stedet finder du et lille gaskomfur til din te eller kaffe. Her er selvfølgelig også Wi-Fi, så du kan opdatere Instagram med smukke billeder.

Lapland er også stedet for Nordlys i Sverige, og det gør Laponia Sky Hut til en smuk destination for vinterglamping. Her kommer du langt væk fra civilisationen, og du kan i sandhed nyde alt, hvad naturen har at byde på.

🚗 Afstand fra København 👉 Ca. 1.750 km.

Nyrups Naturhotel - Yurte i bøgeskoven

📍Östra Nyrup 303, Höör (Skåne)

STF Nyrups Naturhotell ligger mindre end 60 km fra Malmø, og du kan let nå hertil med tog. Midt i bøgeskoven finder du en smuk yurt, som byder på overnatning med all-inclusive. Området er populært til vandreture, da Skåneleden og Frostavallen ligger tæt herpå.

Hytterne har varmeapparat, håndvask og en olielampe. Tæt på finder du toiletter og en udendørs bruser. Her er udendørslivet i højeste kurs, og maden bliver lavet over bål af lokale råvarer.

🚗 Afstand fra København 👉 Ca. 105 km.

Hvor kan man tage på glamping?

Ofte stillede spørgsmål:

🤔 Hvad koster glamping i Sverige?

Prisen for glamping i Sverige varierer meget. Ofte kan du regne med at opholdene koster mest i sommerferien, imens du kan finde dem lidt billigere udenfor højsæsonen. 

Ønsker du at se prisen på et af opholdene i guiden? Så skal du blot klikke dig videre på den grønne knap med teksten: “Tjek ledige datoer her”. 

 

🤔 Hvad er den bedste glamping oplevelse i Sverige?

Alle opholdene på listen er gode glamping oplevelser. Hvert ophold tilbyder dog noget forskellige, og det kan du læse mere om herunder:

Anfasteröd Gårdsvik i Vestsverige tilbyder overnatning i et safaritelt i skoven.  

Norrängens Alpacka nær Stockholm er sveriges største alpakagård, hvor du kan sove i boutique glamping telte. 

Sandfallet Glamping i Halland byder på overnatning i små special designede hytter.

Surflogiet på øen Gotland byder på overnatning i boho-lignende telte på stranden.

Vristulvens Äventyrscenter i Sydsverige byder på glamping med all-inclusive. 

Laponia Sky Hut i Lapland byder på sommer- og vinterglamping midt på søen. 

Nyrups Naturhotel ligger i bøgeskoven, og her sover du i en flot yurt med all-inclusive.

 

🤔 Hvor skal jeg tage på glamping med børn i Sverige?

Populære steder at tage på glamping med børn i Sverige inkluderer:

  • Anfasteröd Gårdsvik
  • Norrängens Alpacka
  • Vristulvens Äventyrscenter

Planlæg dit glamping ophold i Sverige 😄

👉🏻 Booking.com (Reklamelink) er en af de mest foretrukne hotel-booking portaler i verden. Her kan du også finde gode tilbud på glamping.

Logo Glamping Guiden

OM GLAMPINGGUIDEN.DK

GlampingGuiden.dk giver dig inspiration til glamping i Danmark.

Her finder du information om de bedste glamping oplevelser samt tips til at få mest ud af dit ophold. 

PRAKTISK INFORMATION​

Email: kontakt@glampingguiden.dk

Glampingguiden.dk finansieres af reklamelinks. Derfor kan jeg modtage en mindre kommision på de ophold og oplevelser, du køber igennem siden.