Overnatning i trætoppene

Er du på udkig efter de vildeste trætophytter i Skandinavien? 

Led ikke længere, for her finder du guiden til 8 smukke overnatninger i Danmark, Norge og Sveriges trætoppe!

Jeg håber, du finder inspiration til din næste miniferie eller getaway her på siden! 😃

ℹ️ GlampingGuiden.dk finansieres af reklamelinks. Derfor kan vi modtage en mindre kommision på ophold og oplevelser, du køber igennem os. Det medvirker til, at vi kan holde siden kørende.

Her er 8 steder, du kan overnatte i trætophytter

 – Opdateret Maj 2024

1. Trætophytte hos Slower Place

🇩🇰 Danmark

📍Kværndrup, Fyn

Hos Slower Place kan du overnatte i den smukke trætophytte, som ligger i det mere end 200 år gamle bøgetræ. Opholdet inkluderer en autentisk, 3-retters vietnamesisk middag og en dejlig morgenmad.

Om aftenen kan du tænde op i brændeovnen, og nyde et glas vin på terrassen. Den eventyrlige trætophytte danner rammerne for et afslappende ophold i den smukke natur.

2. Holmelys trætop shelter

🇩🇰 Danmark

📍Brædstrup, Midtjylland

I den hyggelige trætop shelter hos Holmely, kommer du helt tæt på naturen. Det er en unik oplevelse at vågne op til udsigten over marken og fuglekvidder. Du kan overnatte i shelter hele året, men husk varmt tøj til de koldere måneder.

Holmely tilbyder også naturoplevelser. Hvad med en guidet elcykeltur langs Bryrupbanestien eller en hyggelig aften med Bajer og Bålmad.

👉🏻 Find alle oplevelser hos Holmely her!

3. Møllegårdens Trætophytter

🇩🇰 Danmark

📍Dalmose, Vestsjælland

Ved et uberørt skovstykke ligger tre domer placeret med 20 meters afstand. Om sommeren vil du opleve den smukke sol op- og nedgang over markerne, imens vinteren byder på nordlyskig fra første række.

Domerne er fuldt isolerede, og kan derfor bruges hele året rundt. De er udstyret med minikøkken, hems og en dejlig terrasse. De har plads til 5 gæster, og du kan vælge mellem Natuglen, Turtelduen eller Flagspætten.

4. Funky Forest

🇩🇰 Danmark

📍Langå, Midtjylland

Funky Forest er en unik trætopshytte med store panoramiske vinduer. Hytten har eget køkken, bad, toilet og endda gulvvarme. Og uanset, om du vil nyde sommeren på terrassen eller kigge ud på det sneklædte landskab med en varm kop kakao, er det muligt.

Trætopshuset har plads til 4 personer, men det er muligt at overnatte 2 ekstra besøgende i den nærliggende Birkehytte. Denne hytte har en terrasse, som snør sig omkring birketræets stamme. Og den er perfekt til at nyde stilheden med en god bog eller lidt yoga.

5. Fuglekassehytte på Vestigården

🇳🇴 Norge

📍Sparbu, Trøndelag

Denne arktiekt tegnede trætophytte bygger på ideen om at sove lunt som en fugl i sin rede. Her kan du mærke roen foran pejsen, i badekaret eller med panoramaudsigten over fjorden. Hytten har plads til seks personer.

Fuglekassehytten er udstyret med køkkenfaciliteter, gode senge og badeværelse. Morgenmaden bliver serveret i en madkurv ved døren, og den lokale kaffe står klar på hylden.

Fuglekassehytten finder du på Vestigården, hvor du også kan nyde et glamping ophold med panoramaudsigt over Borgenfjorden. Nærområdet byder desuden på mange vandre- og cykelruter, så her er aktiviteter for enhver smag. 

6. Trætophytte med hængebro (Treetop Ekne)

🇳🇴 Norge

📍Ekne, Trøndelag

Treetop Ekne er en unik trætopslandsby, som ligger smukt placeret i en 100 år gammel troldeskov. Herfra er udsigt over Trondheims fjorden, og på stedet udlejes robåd, fiskeudstyr, snesko og cykler mv.

Trætopslandsbyen tilbyder overnatning i to forskellige trætophytter:

👉🏻 Trætopshytte i skoven

Den unikke hytte står hævet 3 meter over jorden, midt i troldeskoven, og den har sin egen hængebro, som fører ned til en lysning i skoven. Du kan sove 2-4 personer i hytten, som er udstyret med køkken, hems, toilet og terrasse med hængekøje.

👉🏻 Trætopshytte på klippen

Hytten på klippen giver dig følelsen af, at du svæver over vandet. Slå dig ned på terrassen, og nyd den fantastiske udsigt over Byavatnet og Trondheims fjorden. Hytten har plads til fem personer.

7. Flydende trætopshytter (Wild River Glamping)

🇳🇴 Norge

📍Oppdal, Trøndelag

Denne trætopshytte ligger uforstyrret i den smukke natur. Den er udstyret med dobbeltseng, grillplads/picnicområde og flot indretning. Sammen med Wild River Dome er det den eneste glamping mulighed på stedet.

Hos Wild River Glamping kan du virkelig koble af fra hverdagen, og bare nyde naturen, tosomheden og roen.

8. Trakt Forest Hotel

🇸🇪 Sverige

📍Holsbybrunn, Jönköping

Hos Trakt Forest Hotel kan du overnatte i eksklusive skovsuiter med naturen som centrum. Udsigten til skoven får dig til at slappe af i roen, og glemme alt om byens hektiske liv.

Sorbus er den første skovsuite, du møder, når du bevæger dig ind på området. Det er den højest beliggende suite, og den er udstyret med to værelse, panoramaudsigt, pejs og eget toilet og bad.

Her finder du flere skovsuiter hos Trakt Forest Hotel:

👉🏻 Ulmus at Trakt

👉🏻 Tilia at Trakt

👉🏻 Salix at Trakt

👉🏻 Betula at Trakt

Det er muligt at booke aktiviteter på Trakt Forest Hotel. Du kan f.eks. nyde et spabad i skoven, få varmen i saunaen, vandre i den dejlige natur eller lave mad i naturen. Mulighederne er rigtig mange!

Gavekort til trætop overnatning 🎁

Campanyon x Owayy gavekort

Den perfekte gave er uden tvivl et gavekort til mere end 400 forskellige getaways. Det finder du hos Campanyon x Owayy, og hver overnatning tager dig langt væk fra hverdagen til rolige og stressfri steder.

Fordele ved at give et gavekort til Owayy 👇🏻

  1. Lad modtageren vælge destination og datoer
  2. En bæredygtig gave
  3. Vælg mellem mere end 400 overnatninger i Europa

Gavekort til Truestory

Hos TrueStory kan du frit vælge, om du vil give et gavekort til en specifik glamping oplevelse eller til alle oplevelser hos TruesStory.

Et gavekort til Truestory er gyldigt 2 år fra købsdato.

Fordele ved at vælge et gavekort til TrueStory 👇🏻

  1. Vælg mellem alle typer af oplevelser på siden
  2. Gyldighed på 2 år fra købsdato
  3. Lad modtageren bestemme oplevelsen

Forskellige overnatningstyper i trætoppene 🏕

Drømte du som barn om et legehus i træerne? Eller finder du ideen om at sove udenfor, helt tæt på naturen, ret så eventyrlig? Så er en overnatning i en af Skandinaviens smukkeste trætop hytter måske noget for dig?

Selvom der findes flere typer af overnatning i trætoppene, så fokuserer artiklen her på trætopshytter.

Du kan se flere typer af trætop overnatninger herunder:

👉🏻 Trætopshytter – Ofte er trætop hytter simple og minimalistiske. I trætopshytten finder du komfortable senge, ofte varmekilde eller en brændeovn. Fordelen ved trætop hytter er, at du bliver skærmet mod vind og vejr. Det er faktisk små huse – bare i trætoppene!

👉🏻 Trætop shelter – Dette er en shelter, som er hævet over jorden, og derfor giver de bedste udsigter. Præcis, som hvis du sov i træerne!

👉🏻 Trætelte – Trætelte er telte, som spændes ud mellem store træer. De svæver i luften, og ofte har de god med plads til hele familien. Trætelte ligger ofte i natur camps, hvor du har mulighed for at lave mad over bål, leje kajakker mv.

Drømmer du ikke helt, om overnatning i trætoppene? Så læs min guide til de bedste glamping ophold i Danmark i stedet 😃

Hvor kan man sove i trætoppene? 🤔

Du har sikkert overvejet, inden du læste denne artikel, hvor man egentlig kan sove i trætoppene. Og det kan jeg godt forstå, for du finder ikke trætop overnatninger hvor som helst. Dermed ikke ment, at de er svære at finde. For heldigvis findes der massere af unikke trætop hytter, du kan bestille til din næste miniferie.

Overnat i trætoppene i hele Skandinavien, inklusiv:

📍 Danmark 🇩🇰

📍 Norge 🇳🇴

📍 Sverige 🇸🇪

I de følgende afsnit kan du læse mere om, hvor man kan sove i trætoppene!

Trætop overnatning i Danmark 🇩🇰

Danmark byder på flere idylliske trætop hytter. Når du vælger at overnatte i naturen herhjemme, vælger du også en destination, du let kan komme til. Især mulighederne på Jylland og Sjælland gør Danmark til en oplagt destination for overnatning i trætoppene.

Her er et par hyggelige trætopsovernatninger, du kan overveje, når turen går til Danmark:

📍Trætop hytten hos Slower Place (Fyn)

📍Artistic treehouse eller Stairway to the Meadow (Falster)

📍Svævende telt Svanholms skove (Sjælland)

Trætop overnatning i Jylland ⭐️

I Jylland er der flere unikke trætop hytter. Og hytterne kan danne rammerne om en ferie, hvor du egentlig ikke behøver forlade stedet. Alligevel har vi samlet lidt oplevelser i nærheden af et par forskellige ophold.

📍Funky Forest (Midtjylland)

Funky Forest ligger i Langå, ikke langt fra Randers. I Randers kan du besøge Memphis Mansion, Klatreparken Randers eller Randers Regnskov. Disse seværdigheder er perfekte, hvis du har børn med på turen.

En anden mulighed er at følge Gudenåstien fra Langå til Randers. Du kan både vandre og cykle af den ca. 14 km lange sti.

📍Trætop shelter hos Holmely (Midtjylland)

Holmely er en dejlig outdoor oase. Her er du tæt på Bryrupbanestien, Sukkertoppen og Klostermølle. Det er også værd at gøre en tur forbi hyggelige Brædstrup, om ikke andet, så for at få lidt brød hos bageren.

Holmely arrangerer forskellige aktiviteter i naturen. Dem kan du se herunder:

Trætop overnatning på Sjælland ⭐️

📍Møllegårdens trætop hytter ligger i Vestsjælland, og her har du mulighed for mange dagsudflugter til kulturrige og naturskønne områder. Har du børn med, kan det anbefales at tage en tur til Roskilde og se Vikingeskibsmuseet eller Roskilde Domkirke.

Er du mere til unikke naturoplevelser?

Trætop overnatning i Norge 🇳🇴

Som du kan se på listen over dejlige trætop hytter herunder, så findes der rigtig mange unikke steder i Norge. Og det kan uden tvivl siges, at hvis du vil have den ultimative vildmarkfølelse fra trætoppene, ja, så skal du altså vælge Norge.

Her ser du flere gode trætop hytter i Norge:

📍Hængende trætophus på gård (Viken, Norge)

📍Dyttholsknatten (Innlandet, Norge)

📍Villmarks Tårnet – TreeTop Fiddan (Agder, Norge)

📍Mjøsgløtt – Faråsen Tretoppgård (Innlandet, Norge)

📍Ørnablikk Tretopphytte (Vestlandet, Norge)

📍Gluba Treetop – Elgposten (Agder)

Trætophytter i Trøndelag 🦬

Trøndelag er et dejligt område, som ofte betegnes som Norges centrum. Området er hjem for store fjelde, smukke fjorde og hyggelige Trondhjem. Her kan du opleve noget af Norges bedste natur.

De bedste trætop hytter i Trøndelag, Norge:

📍Fuglekassehytte på Vestigården (Sparbu, Norge)

📍Trætopshytter hos Treetop Ekne (Ekne, Norge)

📍Flydende trætopshytter hos Wild Glamping (Oppdal, Norge

Herunder kan du læse lidt mere om to must-see destinationer i Trøndelag – samt hvad du skal se lige netop disse steder:

📸Trondheim

Trondheim er den tredje største by i Norge, og du bliver sikkert forelsket i den, hvis først du besøger den. Du kan komme til Trondheim med enten fly direkte fra København. En anden mulighed er at tage færgen til Oslo, og køre de sidste 500 km selv.

I Trondheim kan du sejle igennem byen i kajak eller tage med på en spændende Escape Hunt. Nær Trondheim kan du også overnatte i en glassiglo hos Opplev Auna.

📸 Oppdal

Dette vildt smukke område, som er hjem for Dovrefjell Nationalpark, må du ikke misse. Her kan du komme på guidet moskussafari i Drovrefjell, som er det eneste sted, du kan opleve moskusoksen i Norge!

Er du vild med at tage billeder, kan du også investere i en guidet fotosafari i Dovrefjell Nationalpark. Det er helt op til dig! Men at se moskusoksen, det er altså en anbefaling værd!

Trætop overnatning i Sverige 🇸🇪

Sverige byder på idylliske trætop hytter langs inde i vildmarkens skove. Du kan fiske i søerne, se nordlyset eller tage på vandreture fra dit overnatningssted. Herunder finder du flere gode steder at overnatte i trætoppene i Sverige:

📍Trakt Forest Hotel (Jönköping, Sverige)

📍Islands Tree Houses (Östavall, Sverige)

📍Supermåne (Dalarna, Sverige)

📍Aurora Camp tree tent (Kiruna, Sverige)

📍Træhus I “glamping-stil” (Västra Gotaland)

Ud over overnatning trætoppene, så er Sverige også kendt for at have nogle af Skandinaviens bedste spahoteller. Blandt dem er Ystad Saltsjöbad, Falkenberg Strandbad, Hotel Skansen, Jacy’s, The Lodge og Torekov Hotel.

Her finder vi ophold i trætoppene 😃

👉🏻 TrueStory.dk (Reklamelink) er en oplevelses-booking portal, hvor du også finder udvalgte glamping oplevelser i hele Danmark.

👉🏻 Campanyon.com (reklamelink) er en platform, hvor du finder unikke overnatninger, primært i de nordiske lande. Her er glampingtelte, hytter, campingvogne og meget mere!

👉🏻 Booking.com (Reklamelink) er en af de mest foretrukne hotel-booking portaler i verden. Her kan du også finde gode tilbud på glamping.

👉🏻 GoDream.dk (Reklamelink) sælger oplevelsesgavekort til alt fra ophold, madoplevelser og adrenalinfyldte oplevelser i Danmark og udlandet. 

Logo Glamping Guiden

OM GLAMPINGGUIDEN.DK

GlampingGuiden.dk giver dig inspiration til glamping i Danmark.

Her finder du information om de bedste glamping oplevelser samt tips til at få mest ud af dit ophold. 

PRAKTISK INFORMATION​

Email: kontakt@glampingguiden.dk

Glampingguiden.dk finansieres af reklamelinks. Derfor kan jeg modtage en mindre kommision på de ophold og oplevelser, du køber igennem siden.